Пропускане към основното съдържание

Грижи за ноктите


Грижи за ноктите
Ноктите са изградени от твърд протеин наречен кератин. А протеинът е един от градивните елементи, които изграждат тялото. Грижата за ноктите спомага за опазване пръстите на ръцете и краката от травми, а също така те ни помагат да взимаме малки обекти.


В последните сто години ноктите стават по – важни от козметична гледна точка, отколкото от защитна за пръстите.
Маникюра е грижа за красотата и здравето на ноктите и ръцете. Основен маникюр би трябвало да се прави веднъж седмично. А на всеки 4-6 седмици, ще е добра идея да се търсят услугите на професионални маникюристи.
Защото те знаят как да ги направят освен по – красиви, а и по – здрави. Очевидно голяма част от това, което ще намерите в тази статия се отнася за всеки, който иска да запази здравето и красотата на ноктите си, а и това те да са дълги.
Да поддържате ръцете и ноктите си чисти и полирани не изисква всекидневна визита до студио за маникюр.  Има лесни и практични начини с които можете да поддържате ноктите си винаги свежи и красиви
Грижи за ноктитеМърсотията 
Може да я премахнете от ръцете и ноктите си само с хладка вода и сапун, ако под ноктите ви има мърсотия достатъчно е да ги измиете с четка за нокти.
Ако ръцете и ноктите ви са оцапани с масло достатъчно е да ги измиете с препарат, който съдържа агенти за разграждане на мастни разтвори.
Инфекции 
Ако ноктите ви са ронливи, пожълтели и се делят от нокътното легло тогава става въпрос за гъбична инфекция. Необходимо е да се консултирате с лекар.
Основна грижа на ноктите* Да се измиват ръцете с мек сапун, с помощта на четка за нокти
* Накиснете ръцете си в топла вода за няколко минути, за да омекнат ноктите
* Много леко избутване на кожичките отдолу на нокътя, само ако те са дълги и прикриват голяма част от нокътя.
* Режете ноктите на еднаква дължина
* Заоблете краищата на ноктите и ги изпилете добре
* Ако ръцете ви са сухи, мажете ги поне три пъти дневно с крем.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Най-красивите нокти... :)))

Най-красивите нокти... :)))

Красива стойка – красива жена

Често виждам жени с отпуснати рамене, прегърбени, с изпъкнал корем. Добре облечени, добре гримирани, но неправилно стойка ги прави непривлекателни. Неправилното телодържание нарушава не само красотата на женската фигура, но и грацията на походката. Дали имате правилно телодържание може да проверите сами. На голямо огледало начертайте с креда отвесна линия. Застанете с рамо към огледалото на 30-40 см от него. Вземете с ръце друго огледало и чрез него наблюдавайте фигурата си в голямото огледало. При правилно телодържание линията от креда трябва да преминава през глезените и 2-3 см зад капачката на коляното. След това линията нагоре преминава през предната част на рамото и през ушната висулка. Отклоненията в едната или другата посока трябва да отстраните и винаги да се стремите към това положение на тялото. Съществува и друг начин. Застанете изправени с гръб към стената с пети на 10 см от нея. Ако целия ви гръб се допира на стената, телодър

10 СТЪПКИ ЗА КРАСИВ МАНИКЮР

Лесно е да поддържаме хубав маникюр и при домашни условия.Необходимо е да знаем основните правила, съобразени с нововъведенията в тази област, както и да подберем правилно инструментите за процедурата. Маникюр се прави на всеки  7 - 14  дни. Ето няколко стъпки, чрез които можем да го постигнем: Почистете стария лак с памучен тампон, напоен с лакочистител. Следите се остраняват най-добре, като задържите навлажнения памук върху нокътя за няколко секунди, а след това разтриете в посока към горния му край. Избягвайте ацетона и подобните на него химикали. Те увреждат повърхността на ноктите, като предизвикват изтъняване на нокътната плочка. Следващата стъпка е да подкъсите и оформите ноктите. Това се постига с помощта на картонена пила с едрозърнесто покритие. Не се препоръчва рязането на ноктите с ножица, защото така те започват да се цепят. Важно е да запомните, че движението при пиленето е от външната страна към средата на нокътя и никога напред назад. Също така не пилете ноктит