Пропускане към основното съдържание

Фантазии за маникюра

Предлагаме ти една идея за маникюр, който се прави много лесно в домашни условия.

Фантазии за маникюра

Трябват ти следните принадлежности: съд с хладка вода, можеш да използваш някоя малка чашка, лак за основа в желания от теб цвят, няколко други лака с различен цвят, които ще използваш за шарките по ноктите и безцветен топ лак.

Този маникюр се прави лесно и не отнема много време.

Прави се по следният начин: първо се нанася желания цвят лак, който ще служи за основа, добре е да бъде в по-светъл тон, след което в чашката с хладка вода се капват няколко капки лак. На повърхността на водата ще се образуват различни по форма петна. С клечица разбъркай разтвора и потопи едно по едно пръсчетата си в него.
Накрая внимателно почисти кожата около ноктите с томпон, напоен с лакочистител, а след това нанеси топ лак. Така ще съхраниш постигнатото по-дълго време.

Ефектът е страхотен, шарките по ноктите ти са асиметрични, а маникюрът уникален.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Най-красивите нокти... :)))

Най-красивите нокти... :)))

Красива стойка – красива жена

Често виждам жени с отпуснати рамене, прегърбени, с изпъкнал корем. Добре облечени, добре гримирани, но неправилно стойка ги прави непривлекателни. Неправилното телодържание нарушава не само красотата на женската фигура, но и грацията на походката. Дали имате правилно телодържание може да проверите сами. На голямо огледало начертайте с креда отвесна линия. Застанете с рамо към огледалото на 30-40 см от него. Вземете с ръце друго огледало и чрез него наблюдавайте фигурата си в голямото огледало. При правилно телодържание линията от креда трябва да преминава през глезените и 2-3 см зад капачката на коляното. След това линията нагоре преминава през предната част на рамото и през ушната висулка. Отклоненията в едната или другата посока трябва да отстраните и винаги да се стремите към това положение на тялото. Съществува и друг начин. Застанете изправени с гръб към стената с пети на 10 см от нея. Ако целия ви гръб се допира на стената, телодър

10 СТЪПКИ ЗА КРАСИВ МАНИКЮР

Лесно е да поддържаме хубав маникюр и при домашни условия.Необходимо е да знаем основните правила, съобразени с нововъведенията в тази област, както и да подберем правилно инструментите за процедурата. Маникюр се прави на всеки  7 - 14  дни. Ето няколко стъпки, чрез които можем да го постигнем: Почистете стария лак с памучен тампон, напоен с лакочистител. Следите се остраняват най-добре, като задържите навлажнения памук върху нокътя за няколко секунди, а след това разтриете в посока към горния му край. Избягвайте ацетона и подобните на него химикали. Те увреждат повърхността на ноктите, като предизвикват изтъняване на нокътната плочка. Следващата стъпка е да подкъсите и оформите ноктите. Това се постига с помощта на картонена пила с едрозърнесто покритие. Не се препоръчва рязането на ноктите с ножица, защото така те започват да се цепят. Важно е да запомните, че движението при пиленето е от външната страна към средата на нокътя и никога напред назад. Също така не пилете ноктит